نکات تغذیه جلبک کلرلا و تاثیر آن بر سلامت
جلبک های دریایی یکی از اولینترین مواد غذایی روی زمین بودند که جلبک کلرلا یکی از آنها میباشد. جلبکها قرنها و شاید حتی سالها نه تنها به عنوان ماده غذایی حتی به عنوان دارویی با ارزش مورد استفاده قرار میگیرند. جلبکها یک نوع سبزیجات دریایی هستند که در همان دریا رشد کرده و پرورش پیدا میکنند و اصولاً در بسیاری از کشورها مورد مصرف قرار میگیرند. در این نوشتار تلاش کردهایم تا اطلاعات مفید و ارزشمندی را در مورد جلبکهای کلرلا را به شما ارائه دهیم.
جلبک کلرلا چه نوع جلبکی است ؟
قبل از اینکه بخواهیم به بررسی تاثیرات این جلبک بر سلامت صحبت کنیم. بهتر است بدانیم خود جلبک کلرلا چیست؟ کلمه کلرلا از دو بخش اصلی تشکیل شده است. کلر آن کلمه یونانی به معنی سبز و لا آن به معنی کوچک است. پس میتوان معنی کلمه را سبزه کوچک ترجمه نمود. این جلبک یک موجود زنده تک سلولی میباشد که آن را در دسته سبز تباران میشناسند از نظر ظاهری آنها به صورت دایرهای و کروی شکل هستند که قطر آنها 2 الی 10 میکرون میباشد و حتی به صورت پودر کلرلا هم مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه پرورش جلبک های کلرلا
سوالی که ممکن است ذهن مصرف کنندگان این نوع جلبک را به خود درگیر کرده باشد، این است که جلبک های کلرلا چگونه پرورش پیدا میکند. به طور کلی این نوع جلبک باید در آب تمیز و وسیع پرورش یابد. برای اینکه آب مورد نیاز آن ها پاک و تمیز باشد، باید حتما از یک سری صافی خاص عبور داده شوند تا به خوبی زلال گردد. اگر آب پاک باشد و محیط برای پرورش مساعد گردد، کلرلا هر 24 ساعت یکبار چندین برابر خواهد شد. این چندین برابر شدنها نشان از ژنتیک پاک و خالص آنها بوده که تاثیر بسزایی بر سلامت افراد خواهد داشت.
تاریخچه کشف جلبک کلرلا
چندین قرن است که انواع جلبک مورد استفاده و مصرف قرار میگیرند اما جلبک های کلرلا از قرن 19 به مرور پا به عرصه جهان گذاشتند. تقریباً در دهه 1940 بود که ژاپنیها مطالعات گسترده خود را بر روی این جلبک آغاز کردند. بعد از اینکه مطالعات خود را انجام دادند و پی به خواص آن و حتی پودر کلرلا بردند، از این جلبک به فراوانی استفاده میکنند. البته ذکر این نکته واقعا لازم است که کلرلا خیلی قویتر از یک مکمل غذایی میباشد.
تاثیرات و خواص کلرلا بر سلامتی
بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده بر روی کلرلا این جلبک پرخاصیت دارای تاثیرات فراوانی بر سلامتی است که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
کاهش کلسترول بالای خون
طبق مطالعاتی که انجام شد افرادی که دارای کلسترول بالای خون هستند، با مصرف کلرلا شرایط و اوضاع خیلی بهتری نسبت به همنوعان خود تجربه خواهند کرد. زیرا این جلبک چهار تا 20 برابر در شاخصه های چربی اثر مطلوبی میگذارند. با استفاده 416 میلی گرم از این جلبک در افرادی که دارای چربی خون هستند، میتوان تا حد بسیار زیادی آن را کاهش داد. این تأثیر فوقالعاده هم به خاطر وجود نوعی آنتی اکسیدان به نام کاروتنوئید میباشد که به جلوگیری از بیماری های قلبی هم کمک شایانی میکند. البته این آنتی اکسیدان در پودر کلرلا هم وجود دارد.
کاهش ابتلا به هپاتیت
کلرلا با تاثیر بر عفونتها یا التهاب های کبد موجب میگردد که خطر ابتلا به هپاتیت را تا مقداری بهبود ببخشد. البته این جلبک تا حدی علائم ابتلا را کاهش میدهد اما به طور کلی عفونت را درمان نمیکند.
مبارزه با سرطان
یکی از سلول های مدافع در مقابل سرطان اینترفرون میباشد که جلبک کلرلا تولید یا ایجاد اینترفرون را تا حد زیادی بیشتر میکند. اینترفرونها خود موجب بالا بردن توانایی سیستم ایمنی بدن میگردد.
کاهش عوارض بارداری
یکسری نتایج به وجود آمده از پودر های کلرلا نشان میدهد که این جلبک موجود در پودر یکسری عوارض بارداری را کاهش خواهد داد. مطابق با تحقیقات انجام شده زنان بارداری که کلرلا مصرف میکنند در مقایسه با بقیه سطح هموگلوبین بالایی داشته و کمتر دچار فشار خون بارداری میشوند.
بهبود سلامت دستگاه گوارش
همه جلبک های دریایی دارای فیبرها و پلی ساکارید های بسیار مناسبی برای دستگاه گوارش میباشد. باکتری هایی که در روده هستند، نقش بسیار مهمی را در سلامت دستگاه گوارش ایفا خواهند کرد و در صورتی که این باکتریها نباشند یا تعادلشان برهم بخورد، موجب بروز بیماریها خواهند شد.
مواد تشکیل دهنده جلبک کلرلا
موادی که این جلبک بینظیر از آن تشکیل شده، بی حد و نهایت با ارزش میباشد. این مواد شامل پروتئینها، ویتامین، مواد معدنی و کربوهیدراتها هستند. پروتینی که در جلبک های کلرلا وجود دارد، از دیگر پروتئین هایی که درون ماهی گوشت و تخم مرغ وجود دارد با ارزشتر است. پس مصرف آنها خیلی خواص بهتری خواهد داشت.
نکات تغذیه جلبک کلرلا و تاثیر آن بر سلامت